Tricks och skydd för iPhone

Roliga tricks för iPhone

Oavsett om du är en av dem som älskar iPhones eller hatar dem finns det många användbara knep som du kan använda dig av om du har tillgång till en iPhone. Faktum är att de flesta som har en iPhone inte har en aning om alla smarta knep som dessa telefoner har. Därför kan du läsa lite mer om dem här.

Bland annat kan du knacka på baksidan av din telefon två gånger för att ta en skärmdump. Detta är något som du behöver aktivera i inställningar. Det finns många olika alternativ och om du inte vill ta skärmdumpar utan istället snabbt öppna upp dina kontakter kan du välja detta istället. Du har dubbelknackning och trippelknackning tillgänglig  som alternativ vilket gör att du kan använda den här specialfunktionen för två olika saker.

Bästa skydden för iphone-mobilen

En av de bästa mobil-investeringarna man kan göra är att köpa med ett skärmskydd samtidigt när man beställer en iphone. Det går snabbt att krascha en skärm och det är lika enkelt att undvika att skärmen går sönder när man tappar sin mobiltelefon. Köp ett anpassat displayskydd online.

Copter skärmskydd för iPhone

Anpassa din iPhone

Du kan även anpassa din iPhone betydligt mer idag än du kunde för ett par år sedan, det innebär att du kan ändra din standardwebbläsare samt om du vill byta ut din e-postapp. Sedan 2019 tillåter iMessage dig att ha en personlig profilbild som visas för dina kontakter, förut kunde du själv lägga in bilder på dina kontakter vilket du fortfarande kan göra om du föredrar detta istället för deras egna bilder.

Om du håller inne volymknappen och strömknappen på din iPhone kommer din telefon att starta en nedräkning och därefter ringa 112. Detta är en alarmknapp som kan komma till hjälp när du minst anar det.

Facetime ögonkontakt

Tycker du om att använda dig av Facetime men tycker att det är frustrerande att det ser ut som att du inte tittar in i kameran? iPhone har ett knep som tillåter dig att ha falsk ögonkontakt även när du tittar på skärmen. Du hittar denna inställning genom att gå in på inställningar, Facetime och sedan klickar du i ögonkontakt. Du kan dessutom använda din iPhone som en fjärrkontroll om du spelar musik på en annan enhet som exempelvis din dator.

Du kan dessutom helt anpassa ditt kontrollcenter, om du vill placera en QR kod i kontrollcenter, kamera, batteri eller Apple tv i ditt kontrollcenter när du drar med ditt finger från högra hörnet kan du göra detta.

Dölj obekväma bilder

Brukar du visa något på din telefon för dina vänner och helt plötsligt sveper de igenom dina foton och du får panik för att där finns saker som du definitivt inte vill att de ska se? Det finns en lösning för detta, du kan dölja de foton som du inte vill att någon ska se när de bläddrar igenom din telefon. Detta gör du genom att klicka på dölj efter att du har tryckt på delaknappen. Då hamnar de i en dold mapp istället.

Siri skrattar

En sak som iPhone är mycket berömd för är just Siri, är du medveten om att du kan få henne att läsa dina mail högt för dig? Eller ännu bättre, du kan få Siri att skratta ondskefullt varje gång du pratar med henne. Detta gör du genom att byta smeknamn på dig själv till ”hehehehehehehehehehehehehe”. Testa för ett gott skratt. Detta kommer även att uppdateras till ditt apple card vilket gör att även dina vänner får ett gott skratt varje gång du ringer eller smsar.