Spel med sjuk humor

Det finns många bra spel till datorn, och så finns det spel som inte är så bra. Några spel är roliga, men så har vi de där spelen som bara har en sjuk humor. Ett av de allra bästa spelen jag hittat som uppfyller just den kategorin är Two Point Hospital. Här möts nämligen ett bra spel och komplett sjuka sjukdomar!

Ljushuvud bokstavligt talat

Spelet i sig handlar om att driva ett sjukhus och om att bota patienter innan de dör. Men det är inte vilja sjukdomar som helst patienterna har! Det är här den riktigt sjuka humorn kommer in.

Vad sägs om en patient som lider av lightheadedness? Man kanske skulle kunna tro att patienten känner sig yr eller svimfärdig. Nej, här har patientens hela huvud ersatts av en glödlampa! Sjuk humor? Vänta då bara till det ska botas! Glödlampan skruvas ur, och i skruvas istället ett nytt huvud.

Gray Anatomy någon? Nej, förutom att påminna om en TV-serie har den här sjukdomen inget förankrat i verkligheten. Sjukdom? Sjuk humor snarare. Spelets patient blir färglös, närmast grå på hela kroppen. Botemedel? Lite färg! Blev spelet än sjukare? Vänta då bara tills du hör vem det är som plötsligt mår dåligt och får gå till kuratorn.

I spelet Theme Hospital, fick Elvis ofta uppsöka spelets psykolog. Det var allehanda krämpor som skulle behandlas. I Two Point Hospital spinner vi vidare på temat. Mock Star heter krämpan och den som får lägga sig i stolen och prata ut hos kuratorn är ingen mindre än Freddie Mercury.

Inte tillräckligt sjukt? Lägg då märke till att patienterna i de allra flesta fall faktiskt inte hittar till varken mat eller vatten som står ett par meter bort. Antingen får de lyftas till automaten, eller så får automaten komma till dem. Annars blir det livat vill jag lova!