Fortnite

Fortnite har blivit lite som det nya World of Warcraft och league om Legends. Spelet är ett online spel och meningen är att man ska överleva längre än sina motståndare. Man spelar i omgångar, och 100 spelare deltar varje gång. Själva spelet sker på en öde ö, och man kommer dit genom en flygande buss. Det är helt upp till spelaren att välja när denne vill hoppa av. Först flyger man fritt, och sedan vecklar man ut sin fallskärm för att landa tryggt på ön.

Väl på ön kan man välja om man vill slåss för sin överlevnad, eller om man bara vill hålla sig undan. Till en början fungerar det ofta bra att hålla sig ur vägen medan andra spelare dödar varandra, men ju färre som är kvar, desto svårare blir det. När jag spelar samlar jag alltid ihop gott om vapen, olika krafter, bandage och annat nödvändigt innan jag ger mig in i kampen. Bäst chans att vinna har man när det inte är mer än 20 spelare kvar tycker jag.

Går inte att gömma sig

Med ett par minuters mellanrum dyker det där meddelandet upp. Ett meddelande alla campers hatar. Campers är sådana spelare som bara står och gömmer sig någonstans under hela spelet. Här i Fortnite har de dock ingen chans! En farlig storm är på väg säger meddelandet och så måste alla spelare som vill vara kvar i matchen ta sig till en viss plats på ön. Om man inte går dit, kommer stormen att ta en. Det område som är säkert mot stormen minskar hela tiden och som spelare gäller det att hänga med. Tillslut är ytan liten och bara en kan stå som vinnare i matchen.

Den lite sjuka seriestilen tilltalar mig starkt! Dessutom kan jag prata med mina kompisar under tiden jag spelar och det ger mig mer kraft att kämpa!