Filmer baserade på spel

I vanliga fall brukar spel baseras på filmer, filmer på böcker och så vidare men det finns faktiskt en del filmer som baserats på spel. Om man är kräsen kan man dock stöta på en del problem. Plötsligt inser man att filmerna inte är hälften så bra som spelen är. Jag som spelar en hel del men även gillar film kan rent av bli besviken när jag sett fram emot en så lovande premiär som plötsligt floppar. Men det finns ändå ett par guldkorn som jag har i min samling.

Pokémon

Kanske låter det fånigt, vad vet jag. Pokémon – filmen är faktiskt en av de bättre filmerna som baserats på spel. Figurerna ser ut som i spelet, låter som i spelet och handlingen fungerar som i spelet. en pokéboll fångar pokémons på samma sätt och de slåss på samma sätt. Helt fantastiskt och fungerar dessutom för alla åldrar!

Lara Croft: Tomb Raider

Det där spelet som nog de flesta känner igen. Ett av de få actionspel som faktiskt har en kvinna i huvudrollen! Även i filmens värld gör sig handlingen bra och det är roligt att se en film som inte bara påtalar att kvinnan ska vara ett vacker sällskap till mannen. Här är det Angelina Jolie som gör rollen som Lara Croft och hon gör det med bravur!

Silent Hill

Zombier, ensamhet och en öde stad. Kan det bli mer otäckt? Den som tycker att spelet var otäckt kommer tycka detsamma om filmen. Känslan hänger kvar, zombierna är minst lika otrevliga och den där känslan av att ständigt vara förföljd är inte helt lätt att bli av med trots att filmen för länge sedan är slut. Trots att datoranimeringarna inte är helt fantastiska kan man inte bortse från att det är otäckt, precis som man kan förvänta sig efter spelet.